Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Wil je jouw barbecue skills naar een hoger niveau brengen? Dan is een Kamado Joe barbecue ideaal voor jou. Deze keramische barbecue werkt op houtskool en is tot in detail uitgewerkt. Kamado Joe staat voor betere kwaliteit, slimmere functies en innovatieve accessoires. In deze blog behandelen we al deze bijzondere eigenschappen van de Kamado Joe die ervoor zorgen dat ook jij professioneel kunt barbecueën.
De Kamado Joe wordt dankzij een fiberglas ring in combinatie met een kliksluiting perfect afgesloten. Hierdoor blijft de rook in de keramische barbecue en geeft deze maximale smaak af aan alles wat je grillt. Naast deze perfecte afsluiting is de gewenste circulatie eenvoudig in te stellen op de Kamado Joe barbecue. Dit doe je simpel met de Kontrol Top luchtschuif aan de bovenzijde van de barbecue. Hiermee bepaal je heel nauwkeurig de luchttoevoer die je wenst. De luchtcirculatie is bepalend voor de temperatuur waarmee je werkt. De temperatuur is daarnaast eenvoudig af te lezen op de in de deksel ingebouwde thermometer. Dit alles samen zorgt ervoor dat ook de minder ervaren barbecueër een lekker sappig stuk vlees met een heerlijke rooksmaak kan bereiden op een Kamado Joe.
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
gratis Kamado Joe Cover voor Joe Junior
t.w.v. 41,95
Zoals gezegd staat Kamado Joe naast kwaliteit ook voor slimmere functies. Het unieke ‘Divide and conquer’ systeem is een van de slimme functies van de Kamado Joe barbecues. ōMet behulp van dit systeem bereid je alles op de perfecte temperatuur. Het grillrooster is op drie verschillende hoogtes boven de kolen te plaatsen. Op deze manier kan je elk gerecht op de juiste temperatuur barbecueën. Het rooster bestaat daarnaast ook uit twee delen waardoor je tegelijkertijd op twee verschillende hittezones kunt werken. Zo kun je het ene deel van het grillrooster dicht bij de kolen plaatsen om iets op hoge temperatuur te grillen. Terwijl je tegelijkertijd op de andere helft van het grillrooster bijvoorbeeld groente op een wat lagere temperatuur kunt grillen door deze ver van de hete kolen af te plaatsen. Door dit unieke ‘Divide and conquer’ systeem is het mogelijk om een hele maaltijd tegelijkertijd klaar te maken op de Kamado Joe barbecue.
In ons assortiment hebben we een breed scala aan Kamado Joe barbecues met elk hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Hieronder zullen we alle typen barbecues van Kamado Joe kort bespreken.
De Kamado Classic heeft een hittebestendige behuizing die rook een sappen vasthoudt. Deze Kamado Joe heeft een groot grilloppervlak met ruimte voor zo’n 10 of 12 grote stukken vlees. Door het standaard meegeleverde ‘Divide and conquer’ systeem kun je tegelijkertijd grillen in verschillende hittezones. De Kamado Classic is het meest populaire model van de Kamado Joe serie. De Classic is doorontwikkeld naar een nieuwe variant, namelijk de Kamado Classic II. De Classic II is de nieuwste grill in het assortiment van Kamado Joe en daarmee de meest gevorderde grill.
De Kamado Joe Big Joe bevat alle onderdelen die van de Classic II zo’n goede barbecue hebben gemaakt, maar dan in een groter model. Met gemak bereid je drie volledige ribben tegelijkertijd op de Big Joe. Je vlees blijft altijd lekker sappig in de Big Joe door de dikke keramische wanden die rook en smaak binnen de barbecue houden.
De Joe Junior is de draagbare variant van Kamado Joe. Hiermee kun je overal genieten van de heerlijk smaak die je alleen met een Kamado Joe creëert. De Joe Junior weegt slechts 31 kg, maar heeft ondanks dat toch een grote grilloppervlakte. Ook dit model is voorzien van een dikke keramische behuizing waardoor de smaak, geuren en hitte binnen de Joe Junior blijven en je een heerlijk mals stukje vlees kunt bereiden.
De Kettle Joe is net even anders dan de andere modellen van Kamado Joe. Door de wanden van RVS ziet de barbecue eruit als een ketel barbecue, maar van binnen is hij hetzelfde als de andere kamado’s. Dit is te danken aan de keramieken firebox. Voordeel is dat dit model extra interessant geprijsd is, de isolatie is wel minder dan bij de andere modellen. Ook kun je op dit model kiezen voor briketten in plaats van houtskool. Verder ben je met de wieltjes, zijplanken en ingebouwde thermometer van alle gemakken voorzien.
De Classic II, Classic III en de Big Joe zijn ook verkrijgbaar als stand-alone model. De Big Joe stand-alone, Classic II stand-alone en de Classic III stand-alone zijn speciaal ontwikkeld om te installeren in je buitenkeuken of op een grilltafel. Zo is er de OFYR Kamado tabel pro black, een speciale tafel voor jouw Kamado Joe. Deze grilltafel is geschikt voor de Classic II stand-alone en biedt een stevige basis voor de barbecue en maakt het mogelijk om het eten nabij de barbecue voor te bereiden. Onder in deze grilltafel is er voldoende opbergruimte voor de Kamado Joe accessoires. Die je op deze manier altijd bij de hand hebt.
Naast het grillen van vlees, vis en groente biedt de Kamado Joe nog veel meer mogelijkheden dankzij verschillende accessoires. Zo is er voor elk ingrediënt een passende grillplaat, kun je ook een pizza klaarmaken op de Kamado Joe en zelfs vanuit je luie stoel barbecueën. Met de innovatieve Kamado Joe accessoires zijn de barbecue mogelijkheden eindeloos.
Met de DōJoe verander je de Kamado Joe eenvoudig in een eersteklas pizzaoven. De DōJoe plaats je in de opening tussen de deksel en de onderzijde van de Kamado Joe. Op deze manier bevindt je pizza zich op de perfecte afstand van de kolen. Hierdoor wordt je bodem perfect gaar en krijg je een lekker knapperige topping. De DōJoe is in staat de temperatuur urenlang constant te houden. Heerlijke pizza’s maken voor een groot gezelschap is dan ook geen probleem.
De JoeTisserie is een van de andere innovatieve accessoires van Kamado Joe. De JoeTisserie is een draaispit met een stille elektromotor. Deze elektromotor is sterk genoeg om een spit met 22,5 kg vlees aan de drijven. De JoeTisserie draait het stuk vlees met een constante snelheid rond waardoor het vlees haar sappen behoudt en het vlees gelijkmatig gaart. Door dit draaispit blijft je vlees lekker mals en krijgt het een overheerlijke rooksmaak.
Het brede assortimenten grillplaten van Kamado Joe maakt dat er voor elk ingrediënt en bereidingswijze een passende grillplaat is. Zo is er de speksteen, een vuilafstotende plaat, die gelijkmatig blijft garen, maar met minder opvlammingen. Deze plaat zorgt ervoor dat het vlees in zijn eigen sappen gaart wat zorgt voor een extra lekkere smaak. Daarnaast is er de tweezijdige gietijzeren grillplaat. Deze grillplaat is aan de ene zijde geribbeld en aan de andere zijde glad. Dit maakt deze gietijzeren grillplaat geschikt voor meerdere toepassingen. Naast de verschillende grillplaten is het ook mogelijk je grilloppervlak te vergroten met een Kamado Joe grillvergroter. Deze grillvergroter maakt het mogelijk meer tegelijker te grillen en is daarmee een welkome aanvulling bij het barbecueën voor een groot gezelschap.
Naast een goede barbecue heeft ook de kwaliteit van de houtskool die je gebruikt een grote invloed op het resultaat van alles wat je grillt. Kamado Joe is dan ook op zoek gegaan naar de perfecte houtskool. De Kamado Joe houtskool is een uniek mengsel van drie soorten hardhout die wordt gemaakt door Argentijnse houtskoolspecialisten. Het hout wordt gebrand in traditionele buitenovens waardoor er grote houtskoolbrokken ontstaan. Deze Kamado Joe houtskoolbrokken branden beter, langer en schoner. Daarnaast geeft deze houtskool een heerlijke en unieke rooksmaak.
De verschillende Kamado Joe barbecues bieden unieke mogelijkheden, of je nu een hobby kok bent of al wat meer ervaring hebt met barbecueën, om een heerlijk mals stukje vlees te bereiden met een unieke rooksmaak. De mogelijkheden met een Kamado Joe zijn eindeloos, dus ga vooral lekker experimenteren!