Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Hey Chef Barbecue! Ben jij de bbq koning(in) van jouw vriendengroep, of heb je de ambitie om dat te worden? Dan is het tijd om jouw bbq set-up een flinke update te geven! In deze blog lees je alles over hoe je jouw bbq-hoekje omtovert tot een echte buitenkeuken! Zo maak jij familie en vrienden blij met een heerlijk zelf gegrild maaltje. Want cliché maar waar; liefde gaat door de maag.
Klinkt het realiseren van jouw eigen buitenkeuken als een ingewikkelde klus? Dat is het niet! Met het kiezen van de juiste werktafel is de eerste en belangrijkste stap namelijk al gezet. Plaats de werktafel bijvoorbeeld onder jouw overkapping en je hebt een functionele én mooie buitenkeuken. Zo barbecue je zelfs wanneer het regent en geniet je het hele jaar door van een perfecte bavette van eigen grill. Yum!
Bij het creëren van je buitenkeuken is de belangrijkste factor of je een vuurschaal of een kamado hebt. Hiervan hangt af welke bbq-tafel of werktafel bij jouw past. Hieronder leggen we per soort uit wat de verschillen zijn zodat jij meteen weet naar wat voor soort keuken je moet zoeken.
Een vuurschaal is een grote metalen schaal waar je de houtskool in het midden plaatst. Dit warmt de schaal eromheen op en daar grill je dan de lekkerste gerechten op. Het grote voordeel van een vuurschaal is dat deze van zichzelf al op een mooie standaard komt. Hierdoor hoef je dus geen standaard te kopen maar hoef je alleen te kijken naar een werktafel.
Een kamado komt vaak op wieltjes of gewoon zonder statief. Wil je de kamado verwerken in een buitenkeuken? Dan heb je speciale bbq-tafels om je kamado in te zetten. Maar dan heb je nog geen plek om te werken. Met een extra werktafel zorg je ervoor dat je jouw buitenkeuken voor een kamado compleet maakt!
Wanneer je weet welke bbq-tafels geschikt zijn voor jouw barbecue, is het tijd om een keuze te maken of je een vast of verrijdbare buitenkeuken wilt. Of je voor een vaste of verrijdbare buitenkeuken gaat hangt van een aantal dingen af. Hieronder behandelen we kort de voor en nadelen van elke soort.
Het grootste voordeel van een vaste buitenkeuken is dat deze over het algemeen goedkoper zijn. Dit is heel erg fijn wanneer de barbecue overdekt staat. Want wanneer dit het geval is, is het nagenoeg niet nodig om je buitenkeuken regelmatig te verplaatsen.
Zoals hierboven al vlug genoemd is een verrijdbare buitenkeuken over het algemeen wat duurder. Maar een verrijdbaar model is ideaal wanneer de buitenkeuken niet standaard overdekt staan. Ook wanneer je niet altijd op dezelfde plek wilt grillen komt dit model van pas. Zo bak je bijvoorbeeld altijd lekker in het zonnetje!
Dit is eigenlijk alleen relevant wanneer je beschikt over een kamado. Zoals al eerder verteld staat een vuurschaal altijd al op een onderstel. Hierdoor heb je bij een vuurschaal alleen een werktafel nodig.
Er zijn een aantal verschillende complete buitenkeukens. Zo heb je een hele grote tafel waar je aan de ene kant de kamado in plaatst en waar de andere kant gebruikt kan worden als werktafel. Daarnaast heb je ook bundels waar je een losse kamado standaard en werktafel bij elkaar krijgt zodat je alsnog een complete buitenkeuken in huis eeh… tuin hebt.
Heb je dus een vuurschaal dan komt een losse werktafel goed van pas! En ook bij losse werktafels heb je verschillende soorten. Zo is de ene werktafel verrijdbaar en heb je verschillende formaten. Daarnaast heb je ook werktafels gemaakt van verschillende soorten materiaal om ze zo goed mogelijk te matchen met je vuurschaal.
Als laatste is het belangrijk dat je een keuze maakt tussen het soort materiaal dat je buitenkeuken gaat zijn. Ook hier zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden.
Er zijn complete buitenkeukens die gemaakt zijn van teakhout. Dit is een hoge kwaliteit hout en zorgt voor een mooie rustieke look. Het enige om rekening mee te houden is dat je hout niet jarenlang buiten kan laten staan. Wanneer je dit doet zal het in de loop der jaren gaat rotten.
De meeste buitenkeukens zijn gemaakt van staal. Zo heb je de keuze tussen zwart gecoat staal maar ook heel gaaf cortenstaal. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen werkblad. Ook stalen buitenkeukens bevatten af en toe hout. Zo is in sommige gevallen het werkblad gemaakt van teakhout voor een stoere look.
Oké, de basis staat. Nu is het tijd voor het upgraden van je tools. Die côte de boeuf draait zichzelf namelijk niet om. In ons assortiment vind je een hoop barbecue accessoires zoals tangen, spatels, spiezen en messen waarmee je de lekkerste maaltijden kunt bereiden. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus met de strakke RVS tools of houten accenten zijn ze ook nog eens mooi genoeg om op te hangen. Hijs jezelf in een stoere leren schort en trek je bijpassende handschoenen aan en je ziet eruit als een echte pro!
Looks? Dubbelcheck. Koken wordt nog leuker als je de lekkerste kruiden in de kast hebt staan. Zo kun je ieder gerecht in een handomdraai naar een hoger niveau tillen. Met BBQ rubs geschikt voor alle soorten vlees en vis ben je op ieder gerecht voorbereidt. Ook kun je rookhout, -mot, of -chips gebruiken om je gerechten een extra volle smaak te geven. Loopt het water je al in de mond?
We hopen dat we je op goede ideeën gebracht hebben voor het realiseren van jouw eigen buitenkeuken. Veel barbecueplezier!