Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Als je bij indirect bbq’en denkt dat je aan kunt schuiven bij de barbecue van de buren, dan heb je het mis. We hebben het natuurlijk over de indirecte bereiding van je gerechten op de barbecue. Met indirect grillen & garen kun je jouw familie en vrienden eens echt flink verrassen. Wat dat nou precies inhoudt en wat je er allemaal mee kan, leggen we graag aan je uit. En we geven je 4 grilljante tips mee. Laten we indirect… ehh direct beginnen!
Direct- en indirect bbq'en zijn twee methoden die worden gebruikt tijdens het barbecueën. Ga je direct grillen op de barbecue, dan plaats je het vlees direct boven de hittebron. Het is een snelle manier van grillen, die ideaal is voor het bereiden van kleine stukken vlees, vis of gevogelte. Direct grillen zorgt voor de welbekende grillstrepen en een heerlijke, knapperige korst. Indirect bbq'en daarentegen, is een techniek waarbij het gerecht niet direct boven de hittebron wordt geplaatst, maar bijvoorbeeld aan de zijkant van de grill. De hitte wordt omgeleid en verdeeld door de grill, waardoor bijvoorbeeld je vleesgerecht langzaam en gelijkmatig kan garen. Superideaal voor grote stukken vlees!
Kies je ervoor om indirect te bbq'en, dan kies je waarschijnlijk ook voor een groot stuk vlees. Welk vlees is geschikt voor indirect garen? Een hele kip, ribstuk of bijvoorbeeld een lekkere brisket. Deze stukken hebben een lange tijd nodig om te garen, laat indirect bbq'en daarvoor nou precies de juiste oplossing zijn! Daarnaast is indirect grillen ideaal voor voedsel dat gevoelig is voor verbranding (zoals vette vis), omdat je gerecht dus niet direct in aanraking komt met de hittebron. Kortom is dit dus dé methode om van je grote gerecht, een nóg groter succes te maken!
We hebben het net al een beetje verklapt, maar om je een nog duidelijker beeld te geven zetten we nog een paar heerlijke suggesties voor je op een rijtje! Tip: deze gerechten smaken nóg lekkerder op een Kamado barbecue!
Indirect bbq'en op de Kamado Joe, dat wordt toch pas écht genieten!
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Warmtedeflectoren zijn ontworpen om de hitte van de grill te blokkeren en te verspreiden. Hiermee creëer je een kookzone waarin je het vlees gelijkmatig kunt garen. Dankzij deze warmtedeflectoren wordt directe hitte geblokkeerd (zoals vlammen) waardoor het vlees niet kan verbranden. Zo kan het vlees rustig gaar worden en worden alle overheerlijk sappen behouden! Let op: plaats de warmtedeflectoren al in de barbecue tijdens het opwarmen van bijvoorbeeld, de Kamado Joe. Doe je dat niet, dan kan de steen vanwege het grote temperatuurverschil mogelijk barsten.
Maak gebruik van handige barbecue-accessoires, want je kunt natuurlijk niet alles op ‘gevoel’ doen. Tenzij je natuurlijk een échte doorgewinterde BBQ-expert bent! Wij gebruiken het liefst een thermometer. Hiermee weten we precies wanneer het vlees klaar is, omdat we de kerntemperatuur zo altijd in de gaten kunnen houden. Goede kolen mogen natuurlijk ook niet ontbreken en aangezien je bést wel even bezig bent kan het zijn dat je deze af en toe wat bij moet vullen. Gebruik maken van een lekbek wanneer je een grillrooster gebruikt kan ook zeker geen kwaad. Hierdoor laait het vuur minder snel op als je bijvoorbeeld een kolenbarbecue gebruikt en kun je de grill achteraf makkelijker schoon krijgen. Ook wel lekker toch?
Preparation is key! Ga je indirect bbq'en met een houtskoolgrill, stapel het houtskool dan alvast op aan één kant. Doe dit altijd vóórdat je de BBQ(kolen) aansteekt! De andere kant laat je leeg en hierop leg je dan het vlees. Gebruik je een Kamado mét wartmedeflectoren, dan is dat niet nodig. Ben je in het bezit van een gasgrill, dan zet je vanzelfsprekend één brander aan en laat je degene aan de andere kan dicht. Makkie toch? Moet je eerst nog een barbecue keuze maken, kijk dan eens naar onze allerbeste barbecues!
Last but not least. Het vlees, vis of gevogelte is natuurlijk waar het allemaal om draait. Daarom is het o zo belangrijk om hier rustig mee om te gaan. Indirect bbq'en heeft tijd nodig dus laat het vlees ook écht langzaam garen voor het optimale resultaat. Controleer het vlees regelmatig en houd de thermometer ondertussen in de gaten om te checken of het vlees al gaar is. In de tussentijd trek je dan bijvoorbeeld alvast een Tripel Karmeliet open. Lekker toch! Laat na afloop het vlees nog even rusten voordat je het aan gaat snijden. Hierdoor kan het vlees nog even ontspannen en de sappen verdelen. Jij raadt het al, dit resulteert inderdaad in nóg malser en sappiger vlees. Ben je al aan het watertanden?
Zo, en nou indi, eeh... direct aan de slag! Je weet nu alle ins- en outs van het indirect bbq'en. Tijd om je favoriete gerecht te kiezen en lekker avondvullend te barbecueën met vrienden of familie. Of misschien met ons? Zijn we niet uitgenodigd, dan nemen we je dat niet kwalijk! Stuur ons dan gewoon even een fotootje van die kanjer die je op de BBQ hebt liggen en dan zijn we zijn de allerbeste vrienden. Veel succes ermee!