Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Soms wil je gewoon even lekker slóóów… op de barbecue! Slow cooking op de bbq is lekker hip, maar vooral heel erg lekker. Voordat je jouw eetclub uitnodigt om een heerlijk stukje langzaam gegaard vlees te komen proeven, is het slim om dat eerst even te oefenen. Het is namelijk geen makkelijk kunstje, die low and slow techniek. Dus neem even lekker een middagje de tijd, gooi die barbecue aan en gaar erop los. Wij zorgen dat je voorbereid op pad gaat eeh… braadt.
Wil jij helemaal opgaan in slow cooking? Om het op-en-top low and slow te krijgen heb je natuurlijk de beste barbecue nodig. Bij slow cooking gaat het, zoals de naam al zegt, om langzaam garen op een lagere temperatuur. Hierbij is een afsluitbare barbecue ideaal. Omdat je bij slow cooking een constante temperatuur wilt hebben zijn wij als barbecue-experts enorm fan van de keramische barbecue, zoals bijvoorbeeld de Kamado barbecue. Ook een bbq die op hout stookt, is te gebruiken om low and slow vlees te garen. Vergeet niet dat je ‘m moet afsluiten, dus gebruik er een met ‘n deksel. Vlees d'r op, klep dicht (die van de bqq hè) en garen maar!
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Heb jij toevallig een vuurschaal of wil je zo’n sfeervol haardvuurtje aan jouw tuin gaan toevoegen? Ook een OFYR vuurschaal is geschikt voor slow cooking. Hoe je dat doet? Gebruik een dutch oven bbq pan! Zo gaar je het vlees low and slow, lekker op dat vuurtje!
Hoe doe je dat nu precies? Zo lekker low and slow op die bbq? Het zit ‘m natuurlijk voor een groot deel in de temperatuur. Slow cooking op de bbq doe je tussen de 120 en 150 °C. Het lastige randje aan het low and slow garen? Je wilt die temperatuur zo constant mogelijk houden! Als de temperatuur van jouw barbecue te hoog is, droogt het vlees uit. Houd het geheel dus goed in de gaten met een barbecue thermometer en gebruik de ventilatieroosters om de temperatuur onder controle te houden.
Om jouw slow cooking momentje helemaal van start te laten gaan heb je natuurlijk vlees nodig. Anders valt er niet veel te garen! Op een low and slow bbq gebruik je een groot stuk vis of vlees. Na het garen wil je natuurlijk tijdens die eerste hap wel de heerlijke smaak proeven. Gebruik daarom smaakmakers zoals rookchips, rookhout of kruiden. Wacht! Nog een smaakvolle tip: houd de deksel van de barbecue dicht, zo laat je het vet rustig smelten en behoud je de smaak. Dus niet om de haverklap spieken onder die deksel, hè!
Sta jij graag een middagje te bakken en braden achter de barbecue, maar eet je het liefst vegetarisch? No problemo! De lekkerste vega gerechten slow cook je ook gewoon op de barbecue. De slow cooking voordelen voor vlees zijn vergelijkbaar met die voor jouw groenten. Door de lagere en constante temperatuur droogt de groente niet uit, ook blijven de smaak- én voedingsstoffen behouden. Zo maak je bijvoorbeeld een heerlijke groente burger, gevulde pompoen of low and slow knolselderij.
Ready om helemaal tot rust te komen tijdens jouw slow cooking moment? Met deze tips heb je in ieder geval een lager stressleveltje. Heb je nog vragen of kom je er gewoon niet helemaal uit tijdens het langzaam bereiden van jouw stukje vlees op de barbecue? Neem dan contact op met onze barbecue-expert. Da’s onze vliegensvlugge slow cooker!