Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
De aller, aller, áller lekkerste hamburger op jouw Kamado barbecue... Hoe ziet ‘ie eruit en misschien wel het belangrijkste: bereid je hem met directe of indirecte warmte op jouw Kamado barbecue? Volgens ons zit het ‘m allemaal in het gehakt en de manier van grillen. Wij helpen je daarom met het (voor)bereiden van zo’n heerlijke hamburger.
Is jouw hamburger ready om op het vuur van jouw Kamado barbecue te liggen? Dan heb je opties voor direct of indirect grillen. Door hem te grillen op directe warmte voorkom je dat zijn sappigheid en roodheid verloren gaat. Zo blijft ‘ie lekker en laat je een knapperig buitenkantje ontstaan. Directe warmte wordt doorgaans gebruikt voor kleine stukjes vlees die je lekker mals wilt houden. De ideale warmte voor jouw sappige hamburger dus! Je legt het vlees trouwens recht boven vuur.
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Nu vraag je je vast af: wanneer gebruik ik dan indirecte warmte? Dat doe je bij grote stukken vlees. Deze stukken vlees moeten langer garen. Bij indirecte warmte ligt het vlees op het grillrooster, aan één of beide kanten van jouw barbecue. Dit is ook handig om en burger te garen als 'ie al grillmarks heeft of bijna gaat verbranden. Neem een kijkje tussen onze beste barbecues om jouw ideale vriend te vinden voor deze klus! Wist je dat je indirect grillen ook gebruikt om burgers op temperatuur te houden? Da's ideaal wanneer je hamburgers maakt voor grote groepen.
Het liefst zet je je tanden in een sappige hamburger, toch? Vraag daarom bij een slager om rundergehakt met een vetpercentage rond de 20%. Haal je jouw gehakt in de supermarkt? No problemo! Let er dan op dat je geen mager rundergehakt mee naar huis neemt. Want van welk vet wil je jouw hamburger nog lekker sappig houden na het grillen, als er nauwelijks vet in zit? Juist!
Heb je het juiste gehakt in huis? Dan gaan we beginnen met het klaarmaken van de hamburger voor op jouw barbecue. We beginnen met de eerste tip: houd jouw gehakt zo lang mogelijk in de koelkast. Waarom? Hoe warmer het gehakt wordt, hoe sneller het uitdroogt. We willen juist dat vet behouden, dus let op de temperatuur en dek het altijd af met folie. Als je eenmaal aan de slag gaat wil je natuurlijk de perfecte hamburger maken. Zo eentje die op Pinterest kan, weet je wel? Gebruik daarom ongeveer 100 gram voor een hamburger (wil je een stevige hamburger? Ga dan uit van 150 gram). Houd tijdens het kneden en in model brengen van de hamburger je handen nat, zo plakt het gehakt niet zo.
Tijd om te kneden! Échte barbecue-experts weten het: hoe losser het gehakt, hoe malser die wordt. Dus wees een beetje lief voor het gehakt en masseer smaakmakers heel rustig in. Breng de hamburger direct in de vorm van een schijf en breng de randen in model. Maak dus niet eerst een bal! De ideale hamburger is tijdens het voorbereiden 2 cm dik en is daarnaast 1 à 2 cm groter dan ‘ie na het grillen moet zijn, om op het broodje te passen. Een hamburger gaat opzwellen wanneer 'ie het vuur op gaat. Maak dus even een kuiltje in het midden van de burger, zo blijft hij in model.
Wil jij als een masterchef zo’n perfecte ronde hamburger van de grill halen? Gebruik dan een hamburgerpers! Onder het mom van “die hebben wij ook” weten wij dat de hamburgerpers van CADAC jouw beste vriend is. Check ook gelijk even de barbecue smaakmakers waarmee je jouw hamburger dat éxtraatje geeft. Wel rustig die kruiden inmasseren hè!
We hadden het net over die aller, aller, áller lekkerste hamburger. Maar hoe maak je die als jouw hamburger de Kamado barbecue op gaat? Nadat je jouw hamburger hebt voorbereid zorg je er voor dat 'ie nog minimaal 30 minuten in de koelkast heeft gelegen. Zo komt ‘ie weer op temperatuur en wordt de burger weer stevig om in goede conditie het vuur op te gaan. Bereidt ook alvast even de broodjes voor: snij ze door midden en grill ze even kort mee op de barbecue. Zo krijgt het broodje nèt even wat extra structuur.
Breng vervolgens jouw Kamado barbecue op temperatuur. Welke temperatuur? Heet! Check de temperatuur daarom ook even en laat ‘m richting de 200 °C komen. Leg vervolgens jouw hamburger op de grill en keer hem regelmatig om. Niet overdrijven, maar wel met regelmaat (voor het gemak houd je ongeveer een minuutje aan). Zo gaart de hamburger aan beide kanten gelijkmatig en krijg je een gelijkmatige grillmark. Je begint met omdraaien als de hamburger het zelf aan geeft: hij is dan helemaal losgekomen van het rooster. Voorkom dat je een rauwe of doorbakken hamburger van de barbecue haalt en check daarom de kerntemperatuur (of snij ‘m gewoon even door midden).
Trouwens, niet op de hamburger drukken, hè! Want dan druk je de sappigheid eruit. De kerntemperatuur van de perfecte burger is ongeveer 70 °C. Als je jouw hamburger bereidt met de deksel gesloten, krijg je sappige hamburgers. Het vocht blijft namelijk in de barbecue en zo blijft 'ie zacht. Wanneer je de deksel open houdt bak je de hamburger lekker krokant. Dikkere burgers grill je trouwens met een gesloten deksel, anders verbranden ze heel snel!
Is jouw hamburger klaar om het rooster van jouw Kamado te verlaten? Laat hem dan, nadat 'ie van de barbecue komt, nog even rusten voordat je hem naar jouw mond brengt. Zo verdeelt het vocht zich weer over de gehele hamburger en is elke hap lekker sappig. Laatste tip van ons als barbecue-experts: gebruik dat rustmoment om jouw broodje hamburger te bouwen of laat hem gewoon iets afkoelen, zodat je jouw mond niet verbrand!