Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Winkelwagen
Er zitten op dit moment geen producten in je winkelwagen.
Word jij helemaal gaar van alle bereidingswijzen die mogelijk zijn op je barbecue? Dat snap ik! Het zijn er ook nogal wat. In deze blog geven we je een duidelijk advies over directe en indirecte garing op je barbecue. Gelukkig is het heel makkelijk!
Bij directe garing grill je het gerecht direct boven de hittebron. De gloed van de hete kolen en de warmte van het rooster garen dan rechtstreeks jouw vlees of vis. Dit kan mét en zónder deksel. Het voordeel van een gesloten deksel is dat er extra warmte binnen blijft en daardoor de gaartijd korter wordt. Het resultaat: een sappiger en malser gerecht.
Gebruik deze bereidingswijze voor stukken vlees die een korte bereidingstijd nodig hebben. Vaak zijn dit de kleinere stukken of lappen vlees. Denk hierbij aan biefstukken, sateetjes, hamburgers of gamba’s.
Vlees staat bij indirecte garing niet in direct contact met het vuur. Bij indirecte garing plaats je het gerecht namelijk naast de hittebron en gaat de deksel dicht. Er wordt als het ware een oven gecreëerd. Hierdoor wordt (groot) vlees langzaam gegaard. Gebruik een temperatuurmeter voor de juiste garing. Bij de juiste kerntemperatuur is het vlees klaar om aan te vallen!
Deze methode is perfect voor grote stukken vlees die een langere gaartijd nodig hebben. Denk aan rollades, een hele kip of pulled pork.
Indirect grillen is niet moeilijk. Er zijn twee dingen die belangrijk zijn.
Op een gasbarbecue: laat gewoon één brander uit en leg je vlees op het andere rooster met de deksel dicht.
Met een brikettenbarbecue: creëer een zone zonder briketten door de briketten alleen aan de zijkant neer te leggen. In het midden heb je dan ruimte voor je gerecht. Dekseltje dicht en garen maar.
Op een keramische barbecue: hier heb je niet de mogelijkheid om de kolen aan de zijkant te schuiven. Maar daar hebben ze iets anders op bedacht. Een hitteschild. Deze plaats je tussen de houtskool en het rooster. Dekseltje dicht en geduld!
gratis Kamado Joe grill hoes voor Classic Joe
t.w.v. 66,95
Een hamburger heeft niet zo’n lange bereidingstijd nodig en wordt daarom ook gewoon direct gegrild. Dit kan mét en zónder deksel. Het voordeel van een gesloten deksel is dat er extra warmte binnen blijft en daardoor de gaartijd korter wordt. Het resultaat: een sappige en malse burger.
Of je nu ‘direct’ of straks pas gaat barbecueën, heel veel plezier en smakelijk!